MOKYKLOS VEIKLOS ĮSIVERTINIMAS
Hey.lt - Nemokamas lankytoju skaitliukas
© 2024 Visos teises saugomos
Sprendimas: webmanija.lt
... / Galerija / 2014-2015 mokslo metų foto galerija / KONKURSAS „X-FACTORY“

Jau treti metai vyksta „X-Factory“, kuris iš rajoninio renginio Ruklos Jono Stanislausko pagrindinėje mokykloje išsirutuliojo į respublikinį užsienio kalbų dainų konkursą Jonavos Kultūros Centre. Renginį kasmet organizuoja susibūrusi aktyvi mokytojų trijulė: Jonavos rajono Ruklos Jono Stanislausko pagrindinės mokyklos anglų kalbos vyresnioji mokytoja Kristina Galvydytė, Jonavos Raimundo Samulevičiaus progimnazijos anglų kalbos vyresnioji mokytoja Neringa Pilipavičienė ir Jonavos Senamiesčio gimnazijos anglų kalbos mokytoja metodininkė Leonora Večkienė. 
Renginys mokiniams svarbus tuo, kad jis padeda mokiniams ne  tik gilinti užsienio kalbų žinias, bet ir sudaro jiems galimybę atkleisti savo kūrybines galias, konkuruoti su kitais talentais ir, kaip minėjo gerbiamas vertinimo komisijos pirmininkas, dainų autorius ir atlikėjas, politikas Ligitas Kenagis, jis padeda visuomenei atrasti „perliukus“, kurie savo ateitį norėtų sieti su muzikos pasauliu. Ligito Kernagio ir Janinos Miščiukaitės Meno mokyklos teatro vadovės metodininkės ir režisierės Živilės Martinaitienės skatinantys komentarai, taiklios pastabos ir praktiniai profesionalūs patarimai dėl sceninio įvaizdžio, kūrinio išbaigtumo scenoje ir vokalo pamokėlių, užkėlė aukštesnę kartelę kitų metų dalyvių reikalavimams. Renginio organizatorės taip pat sutinka, kad žymaus žmogaus pavyzdys visuomet motyvuoja mokinius, o įsteigti Oxford University Press atstovų Pabaltijo šalyse prizai  skatina juos domėtis užsienio kalbos literatūra. 
Renginyje dalyvavo Jonavos, Kėdainių ir Ukmergės ugdymo įstaigų įvairių amžiaus grupių moksleiviai. Kai kurie renginiui ruošėsi patys, kitus paruošė bendradarbiaujantys kalbų ir muzikos mokytojai, tačiau buvo ir tokių, kuriuos paruošė mamos. Pradinių ir 5 klasių konkurse geriausiai pasirodė Jonavos Neries pagrindinės mokyklos mokinių grupė su vokiečių kalbos daina apie spalvas ir meilę. Vyresnių mokinių konkurse nugalėjo Jonavos Senamiesčio gimnazijos gyvai grojanti grupė Backspace Rythm su daina „Radioactive“. Publiką labiausiai užvedė Kedainių Atžalyno gimnazijos duetas su daina „Up“. Gerų komisijos komentarų susilaukė Dukstynos pagrindinės mokyklos solistė, kurios išvaizda neginčijamai derėjo prie vidinio atlikėjos pasaulio ir pasirinktos akademinio stiliaus dainos. Ligitas Kernagis Lietuvos Ryto televizijos laidoje „Žvaigždžių gyvenimai“ užsiminė apie jį sužavėjusios Jonavos Samulevičiaus progimnazijos ugdytinės išskirtinį balsą. 
Konkurso organizatorės tikisi, kad kitais metais Jonavos Kultūros Centro didžiojoje salėje pavyks surengti viešą respublikinį konkursą kuris leis nuostabiais augančiais talentas mėgautis platesnei visuomenės daliai. 

Straipsnį autorės: anglų kalbos vyresnioji mokytoja Kristina Galvydytė, Jonavos Raimundo Samulevičiaus progimnazijos anglų kalbos vyresnioji mokytoja Neringa Pilipavičienė
Nuotraukų autorė: Kristina Galvydytė
Jau treti metai vyksta „X-Factory“, kuris iš rajoninio renginio Ruklos Jono Stanislausko pagrindinėje mokykloje išsirutuliojo į respublikinį užsienio kalbų dainų konkursą Jonavos Kultūros Centre. Renginį kasmet organizuoja susibūrusi aktyvi mokytojų trijulė: Jonavos rajono Ruklos Jono Stanislausko pagrindinės mokyklos anglų kalbos vyresnioji mokytoja Kristina Galvydytė, Jonavos Raimundo Samulevičiaus progimnazijos anglų kalbos vyresnioji mokytoja Neringa Pilipavičienė ir Jonavos Senamiesčio gimnazijos anglų kalbos mokytoja metodininkė Leonora Večkienė. Renginys mokiniams svarbus tuo, kad jis padeda mokiniams ne tik gilinti užsienio kalbų žinias, bet ir sudaro jiems galimybę atkleisti savo kūrybines galias, konkuruoti su kitais talentais ir, kaip minėjo gerbiamas vertinimo komisijos pirmininkas, dainų autorius ir atlikėjas, politikas Ligitas Kenagis, jis padeda visuomenei atrasti „perliukus“, kurie savo ateitį norėtų sieti su muzikos pasauliu. Ligito Kernagio ir Janinos Miščiukaitės Meno mokyklos teatro vadovės metodininkės ir režisierės Živilės Martinaitienės skatinantys komentarai, taiklios pastabos ir praktiniai profesionalūs patarimai dėl sceninio įvaizdžio, kūrinio išbaigtumo scenoje ir vokalo pamokėlių, užkėlė aukštesnę kartelę kitų metų dalyvių reikalavimams. Renginio organizatorės taip pat sutinka, kad žymaus žmogaus pavyzdys visuomet motyvuoja mokinius, o įsteigti Oxford University Press atstovų Pabaltijo šalyse prizai skatina juos domėtis užsienio kalbos literatūra. Renginyje dalyvavo Jonavos, Kėdainių ir Ukmergės ugdymo įstaigų įvairių amžiaus grupių moksleiviai. Kai kurie renginiui ruošėsi patys, kitus paruošė bendradarbiaujantys kalbų ir muzikos mokytojai, tačiau buvo ir tokių, kuriuos paruošė mamos. Pradinių ir 5 klasių konkurse geriausiai pasirodė Jonavos Neries pagrindinės mokyklos mokinių grupė su vokiečių kalbos daina apie spalvas ir meilę. Vyresnių mokinių konkurse nugalėjo Jonavos Senamiesčio gimnazijos gyvai grojanti grupė Backspace Rythm su daina „Radioactive“. Publiką labiausiai užvedė Kedainių Atžalyno gimnazijos duetas su daina „Up“. Gerų komisijos komentarų susilaukė Dukstynos pagrindinės mokyklos solistė, kurios išvaizda neginčijamai derėjo prie vidinio atlikėjos pasaulio ir pasirinktos akademinio stiliaus dainos. Ligitas Kernagis Lietuvos Ryto televizijos laidoje „Žvaigždžių gyvenimai“ užsiminė apie jį sužavėjusios Jonavos Samulevičiaus progimnazijos ugdytinės išskirtinį balsą. Konkurso organizatorės tikisi, kad kitais metais Jonavos Kultūros Centro didžiojoje salėje pavyks surengti viešą respublikinį konkursą kuris leis nuostabiais augančiais talentas mėgautis platesnei visuomenės daliai. Straipsnį autorės: anglų kalbos vyresnioji mokytoja Kristina Galvydytė, Jonavos Raimundo Samulevičiaus progimnazijos anglų kalbos vyresnioji mokytoja Neringa Pilipavičienė Nuotraukų autorė: Kristina Galvydytė